Imitatie caramida Techstone Belluno

Izolarea pereților casei poate diferi semnificativ din punct de vedere al pretului, în funcție de materialele și tehnologiile pe care le alege proprietarul. Cel mai adesea, in Romania aceasta termoizolare a fatadelor se realizeaza cu polistiren sau vată bazaltica, peretii se gletuiesc dupa care se aplica decorativa. Procesul acesta de termoizolare nu numai ca dureaza foarte mult, dar implica echipe complexe de muncitori, timp de realizare indelungat si costuri de realizare foarte ridicate. Pe langa toate astea , cel mai important lucru este ca decorativa incepe sa se exfolieze dupa o perioada de minim 3 – 5 ani, ceea ce inseamna costuri suplimentare cu repararea sau inlocuirea ei. De aceea Techstone a inventat cel mai revolutionar termosistem de fatade: panouri caramida aparenta.

În practică, cel mai adesea, costul izolării unei fațade cu polistiren   peste care este aplicata decorativa nu se termină cu prețul instalării. După 3-7 ani, în condiții de fluctuații de temperatură, tencuiala se fisurează și se estompează, iar zonele învelișului decorativ trebuie reînnoite. În cazuri mai dificile, dacă tehnologia nu este urmată, izolația se îndepărtează de pereți și trebuie înlocuită.

Izolarea fatadelor cu vata bazaltica

Pretul pentru izolarea fatadelor cu vata bazaltica este extrem de ridicat si depinde de grosimea stratului de izolare. Pretul include placarea peretilor cu vata bazaltica, gletuirea ei si aplicarea decorativei. In medie, durata de viata declarata a placarilor cu vata bazaltica este de 30 de ani, insa realitatea ne arata ca in maxim 5 – 7 ani vopseaua decorativa incepe sa se exfolieze iar vata bazaltica pentru ca este un material foarte dens, va prinde umezeala si va trebui inlocuita. De aceea va recomandam cel mai bun, cel mai rapid si mai ieftin termosistem pentru fatada realizat de Techstone sub forma de panouri caramida aparenta.

Avantajele termosistemului Techstone

 • protectia termica a peretilor exteriori ai casei;
 • aspect vizual atractiv;
 • se pot monta pe orice structura si pe orice suprafata a peretelui, prinderea se efectueaza cu spuma poluretanica, adeziv, si prinderi mecanice, dibluri, etc.
 • se pot monta in orice perioada a anului, indiferent de temperaturile exterioare;
 • timpul de montaj este extrem de redus deoarece panourile termosistem sunt mari si nu necesita alte finisaje ale peretelui, deci se poate monta direct pe perete, imediat ce este construit fara a fi necesara gletuirea acestuia sau indreptarea peretelui , in prealabil – finisarea si izolarea peretelui se realizeaza in acelasi timp;
 • optiuni multiple de finisaj;
 • rapiditate in executie – montaj;
 • nu contin gaze toxice pentru ca sunt realizate doar din polistiren extrudat sau cu EPS 100, cu densitate foarte mare;
 • se debiteaza foarte usor;
 • termopanelul nu este influentat de apa sau de umezeaza;
 • se curata foarte usor;
 • nu se decoloreaza, culoarea fiind in masa caramizii sau a imitatiei de piatra care se injecteaza pe platforma de polistiren printr-un sistem complex de polimerizare a rasinii poliesterice amestecate cu praf de marmura;
Panouri caramida aparenta Techstone Sintra